Duo Zielhorst-Spinetti

Toen tijdens hun gemeenschappelijke studie in Duitsland bleek, dat ze naast een goede vriendschap ook een sterke muzikale klik hadden, besloten Ruud en Ian officieel een Duo te vormen. Ze hebben een voorkeur voor het Romantische repertoire, waarin Ruuds zangerige spel de lyrische stem van de jonge tenor perfect aanvult.
Onderaan in deze pagina zijn recente opnames te vinden.

We hebben 3 programma suggesties voor u:

Programma 1: Winter
Schubert Winterreise

Programma 2: Italian Romance
– Verdi 6 romances
– Tosti Songs
– Liszt 3 sonetti di Petrarca

Programma 3:
– Jake heggie Friendly Persuasions
– Britten winter words
– Poulenc Bleuet
– Poulenc Fiançailles pour rire

Ruud Zielhorst, pianist

Ruud Zielhorst sloot zijn Bachelorstudie af aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en deed daarna de Master Kamermuziek aan de Folkwang Universität der Künste te Essen bij Evgeny Sinaiski en Yannick Rafalimanana. Daarna vervolgde hij zijn studie met de Master Liedbegeleiding bij Xaver Poncette, eveneens te Essen. 

In 2019 werkte Ruud als gastrepetitor aan verschillende Duitse theaters:

In Hagen werkte hij aan de opera ‘Viva Verdi’, waar hij ook een uitvoerende rol had in de voorstelling. Zijn interesse in het werken met zangers leidde tot een stage aan het Aalto-theater te Essen, waar hij aan Cosi fan Tutte werkte, onder muzikale leiding van Tomas Netopil. Bij de Ruhrtriennale in Bochum was Ruud werkzaam als repetitor voor de voorstelling Evolution. Hij werkte daar aan Ligeti’s Reqiuem, in samenwerking met het Bochumer Symphoniker, State Choir of Latvia en het ‘Proton theatre of Budapest’. In september 2019 werkte hij aan ‘Ein Fest für Mackie’, een muzikaal theaterstuk van Schauspielhaus Bochum. Dit werd geregisseerd door Johan Simons, met muzikale uitvoering van het Bochumer Symphoniker, onder leiding van Steven Sloane. 

Met Maria Fiselier heeft Ruud in 2015 liederen van Mattheu Dijker opgenomen, wat resulteerde in de CD ‘De Waanzin van deze Wereld’. Hij was pianist in het Nationaal Jeugd Orkest, het Nieuw Kamer Orkest en bij Ensemble Royaal. Ook speelde hij samen met een aantal koren waaronder Kamerkoor Ad Parnassum, het Nederlands Zangtheater en Kamerkoor Kwintessens. Ook was hij een van de begeleidende repetitoren bij de repetities van de Meezingconcerten van het Groot Omroepkoor. 

Ruud nam deel aan masterclasses van oa Tatiana Zelikman, Igor Roma, Nata Tsevereli, Paul Komen. Hij volgde ook lessen bij Naum Grubert en Paulo Giacometti.

Ian Spinetti, Tenor

De Braziliaanse tenor Ian Spinetti, geboren in 1995, begon zijn studie op de Music School of Brasília bij Francisco Frias.

De jonge tenor kwam via een programma voor zangers van de Choir Academy Lübeck, onder de artistieke leiding van Rolf Beck naar Europa. In 2015 werd hij als solist voor het First International Residency in de Lyrical Opera of Chicago uitgenodigd, waar hij masterclasses kreeg van Craig Terry en Julia Faulkner.

Momenteel zet hij zijn studie voort aan de Folkwang Universiteit der Künste bij professor Rachel Robins.

Toen hij in Duitsland kwam, werd hij al snel als solist gevraagd voor concerten als de B minor Mass van Bach, bij de Choir Academy Lübeck. Ook had hij de mogelijkheid zijn concertrepertoire uit te breiden met werken als: Petite Messe Solennelle van Rossini, Coronation Mess en het Requiem van Mozart en Carmina Burana van Orff en verschillende cantates van Bach.

In 2019 deed hij mee aan de internationale competitie „Mikulas Schneider-Trnavsky” in Slowakije, waar hij de eerste prijs in zijn leeftijdsklasse en de prijs voor beste interpretatie van Schneider-Trnavsky won.

In 2019 debuteerde hij met Jaquino in Fidelio, bij „Oper Burg Gars” en hij zong de rol van Lysander uit de opera
„A Midsummer Night’s Dream” van Britten aan de Folkwang in Essen.

Hier zijn enkele opnames van Duo Zielhorst-Spinetti op Youtube: